VDL Foundation steunt ‘Het Vergeten Kind’ en ‘de Zonnebloem’
Overhandiging van de cheques aan Het Vergeten Kind en de Zonnebloem

VDL Foundation steunt ‘Het Vergeten Kind’ en ‘de Zonnebloem’

9 december 2015

Op donderdag 17 december 2015 heeft Margriet van der Leegte, voorzitter van VDL Foundation, twee cheques overhandigd aan Het Vergeten Kind en de Zonnebloem bij VDL Nedcar in Born. Het Vergeten Kind en de Zonnebloem ontvingen een cheque ter waarde van respectievelijk 40.000 euro en 60.000 euro. Het is de tweede keer dat er een geldbedrag is gedoneerd sinds de oprichting van VDL Foundation op 31 oktober 2014. Het Kankeronderzoekfonds Limburg / Maastricht Universitair Medisch Centrum was de eerste begunstigde van VDL Foundation, waaraan vorig jaar 100.000 euro werd geschonken.

Het Vergeten Kind

In Nederland wonen circa 33.000 kinderen in opvanglocaties. Deze kinderen kunnen niet meer thuis wonen omdat zij zijn gevlucht, mishandeld, misbruikt, verwaarloosd en verstoten. De opvanglocaties waar zij verblijven zijn vaak sober ingericht met weinig speelmogelijkheden en traumabegeleiding. Middels vier pijlers (verbeteren leefklimaat, activeren kind in opvang, plezier buiten de opvang, voorlichting & lobby) poogt Het Vergeten Kind een positieve bijdrage te leveren aan het leven van deze kinderen en zo hun welzijn te verbeteren. De gift van VDL Foundation draagt hieraan bij. Concreet zal de cheque van VDL Foundation ter waarde van 40.000 euro worden besteed aan de herinrichting van een opvangcentrum in Blerick voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar.

De Zonnebloem

In 2014 maakten 122.000 mensen met een lichamelijke beperking, zowel jong als oud, gebruik van de diensten van Nationale Vereniging de Zonnebloem; o.a. bezoek aan huis, vakanties in binnen- en buitenland of een dagje uit. Een lichamelijke beperking hoeft namelijk geen belemmering te zijn. Op basis van deze gedachte biedt de Zonnebloem tevens rolstoelauto’s te huur aan voor veertig euro per dag. Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel kunnen deze Zonnebloemauto huren en hun rolstoel of scootmobiel erin meenemen. Dat geeft hen extra bewegingsvrijheid om met familie en/of vrienden op pad te gaan. Voor de Zonnebloemauto's en de verhuurlocaties werkt de Zonnebloem nauw samen met Welzorg, specialist op gebied van hulpmiddelen, auto- en woningaanpassingen en service voor mensen met een functie- of mobiliteitsbeperking. De verhuurlocaties van de Zonnebloemauto zijn verspreid over heel Nederland. De cheque van VDL Foundation ter waarde van 60.000 euro, wordt besteed aan twee rolstoelhuurauto’s. Deze zullen gedurende drie jaar in de regio Kerkrade en de regio Sittard-Geleen worden ingezet. 

VDL Foundation

VDL Foundation is een stichting die is opgericht door VDL Groep te Eindhoven ter gelegenheid van de heropening van VDL Nedcar in juli 2014. Met de oprichting van VDL Foundation wil VDL Groep een gebaar maken naar de regio en de provincie Limburg, omdat de doorstart van VDL Nedcar dankzij de inzet van de medewerkers, in samenwerking met toeleveranciers en de overheid, mogelijk is gemaakt. VDL Foundation ondersteunt maatschappelijke projecten op het gebied van zorg en welzijn, in eerste instantie gericht op Limburg. In totaal heeft VDL Foundation bij haar oprichting een bedrag van 250.000 euro ter beschikking gesteld. Dit bedrag wordt geschonken aan verschillende goede doelen, verspreid over drie jaar. In 2014 stond de schenking volledig in het kader van kankeronderzoek. In 2015 ligt de nadruk op projecten voor kinderen die niet meer thuis kunnen wonen en mensen met een lichamelijke beperking. In 2016 zal de focus van het donatiebeleid liggen op meerdere kleinere initiatieven in de directe omgeving van VDL Nedcar te Born. 

Terug