VDL Foundation schenkt Voedselbank Eindhoven koelbus
Foto onderschrift: V.l.n.r.: chauffeur Emiel Wiersma van Voedselbank Eindhoven, voorzitter Margriet van der Leegte van VDL Foundation, bestuurslid André Verschoor van
Voedselbank Eindhoven, Wim van der Leegte en voorzitter Jelle Krol van Voedselbank Eindhoven

VDL Foundation schenkt Voedselbank Eindhoven koelbus

9 maart 2018

VDL Foundation heeft Voedselbank Eindhoven op vrijdag 9 maart 2018 een nieuwe koelbus geschonken. De gehele donatie die de aanschaf van dit nieuwe vervoermiddel mogelijk heeft gemaakt, is afkomstig van schenkingen van genodigden van het 50-jarig jubileum van Wim van der Leegte in november 2016.

Met de nieuwe koelbus gaat een langgekoesterde wens van Voedselbank Eindhoven in vervulling. Het nieuwe transportmiddel zal vanaf maandag 12 maart iedere ochtend levensmiddelen gaan ophalen bij supermarkten in Eindhoven. Deze levensmiddelen zullen vervolgens dezelfde dag worden uitgedeeld aan de cliënten van de Voedselbank. In Eindhoven zijn dat ongeveer 500 gezinnen en 1.000 gezinsleden waarvan 40 procent minderjarig is. De koelbus zal ook gebruikt gaan worden voor het ophalen van voedingsmiddelen bij andere leveranciers in Eindhoven en omgeving.

Steentje bijdragen
“De economie groeit, maar nog steeds hebben ook in onze bloeiende regio genoeg mensen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen”, stelt Margriet van der Leegte voorzitter van
VDL Foundation. “Met deze nieuwe koelbus krijgen de mensen die een voedselpakket krijgen completere én versere levensmiddelen. VDL Foundation vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan het welzijn van medeburgers in onze regio.”
Bestuurslid fondsenwerving André Verschoor van Voedselbank Eindhoven: “Zonder de donatie van VDL Foundation zou het proces van het dagelijks ophalen en uitdelen van voedsel niet uitvoerbaar zijn. We zijn VDL Foundation zeer dankbaar dat we daar met deze koelbus wel in gaan slagen.”

Voedselbank Eindhoven
Sinds de oprichting in 2004 heeft Voedselbank Eindhoven een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Wekelijks deelt de organisatie aan ongeveer 500 gezinnen een gratis voedselpakket uit, waarvan ongeveer 1.000 gezinsleden (40 procent is minderjarig) 3 à 4 dagen kan eten. In heel Nederland zijn ruim 30.000 huishoudens afhankelijk van de Voedselbank (2016: 80.000 personen). Het toewijzingscriterium is een maximaal besteedbaar inkomen van 215 euro per maand (eenpersoonshuishouden). Deze noodhulp met een maximale duur van drie jaar wordt gegeven op voorwaarde dat de cliënt zelf aantoonbaar inspanningen verricht op weg naar zelfredzaamheid.
De huidige verblijftijd bij de Voedselbank is gedaald naar gemiddeld tien maanden. Voedselbank Eindhoven wordt gerund door 150 vrijwilligers, er zijn geen betaalde krachten in dienst.

Wil je meer weten over de activiteiten van de Voedselbank? Kijk dan op de website: www.voedselbankeindhoven.nl

Terug