Opening ‘Chill Inn’ Blerick Opening ‘Chill Inn’ Blerick

Opening ‘Chill Inn’ Blerick Opening ‘Chill Inn’ Blerick

16 februari 2016

Eind december 2015 schonk VDL Foundation een bedrag van €40.000,- aan Stichting Het Vergeten Kind. Deze gift is reeds besteed aan de herinrichting van een opvangcentrum in Blerick voor kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, genaamd ‘Chill Inn’.

De gezamenlijke ruimte van Crisisgroep JONG, een samenwerkingsverband van Rubicon jeugdzorg en Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg, was erg verouderd en toe aan vernieuwing. De sobere ruimte is met de financiële bijdrage van VDL Foundation omgetoverd tot een mooie woonruimte waar de jongeren na een crisissituatie thuis tot rust kunnen komen. Hier kunnen ze samenzijn, bijpraten, muziek luisteren, ontspannen, knutselen, leren en bewegen.

Chill Inn, met de volledig opgeknapte benedenverdieping, werd feestelijk geopend tijdens de Week van Het Vergeten Kind, die plaatsvond van 29 januari t/m 4 februari 2016. In deze week vroeg de stichting een week lang aandacht voor 38.000 kinderen in Nederland die in opvangcentra verblijven omdat ze zijn gevlucht, mishandeld, misbruikt, verwaarloosd en verstoten. Op zaterdag 30 januari was ambassadeur Juvat Westendorp, bekend van  So You Think You Can Dance, aanwezig om samen met voormalig Miss Nederland Francis Beukeveld (vriend van de stichting) en de jongeren uit de opvanglocatie de ‘nieuwe’ leefomgeving officieel in gebruik te nemen. Ook Wim en Margriet van der Leegte woonden de feestelijke opening bij. 

Terug