De Visiobus laat kinderen kennismaken met de mooie buitenwereld
De Visiobus vlak voor de onthulling op 8 november

De Visiobus laat kinderen kennismaken met de mooie buitenwereld

20 november 2018

VDL Foundation heeft samen met andere partners een bus gedoneerd aan leerlingen van Visio Onderwijs Breda. In 2017 is deze bus toegekend en in 2018 is deze bus geschonken.

De bus is bestemd voor leerlingen met een meervoudige beperking in de leeftijd van vier tot twintig jaar.

Thuiskomen in de wereld

Rijan van Geene, coördinator bij Visio Onderwijs Breda. “We zijn erg verheugd dat we nu een mooie bus hebben zodat we met onze leerlingen naar ‘buiten’ kunnen gaan. Dit sluit goed aan op ons thema: ‘Thuiskomen in de wereld’. Onze school ligt nogal afgelegen in de bossen, veel kinderen weten helemaal niet wat zich buiten afspeelt. We halen met deze bus nu als het ware de koe in de klas. Dan krijgt het onderwijs veel meer betekenis.”

Feestelijke opening

De bus is feestelijk onthuld in het bijzijn van alle leerlingen, medewerkers, vrijwilligers, sponsoren en betrokkenen. De bus was ingepakt met een strik die onder begeleiding van een gitarist, muzikaal is geopend. Op het einde van de middag konden de kinderen zelf nog even achter het stuur zitten.   

Zelf ervaren

Rijan van Geene: “We kunnen deze bus zo goed gebruiken. Veel kinderen zijn blind of slechtziend. Het is fantastisch dat kinderen nu samen kunnen ervaren en leren op hun eigen manier DDe ontwikkeling van onze leerling, op zijn of haar eigen niveau, staat altijd voorop.”

Samenwerken

Binnenkort krijgen de broertjes of zusjes van de leerlingen een uitnodiging om een tekening te maken die op de bus wordt geplaatst. “Zo betrekken we de hele familie bij het onderwijs van de leerling. De hulp die we krijgen, is fantastisch. Op onze studiedag bijvoorbeeld is een  rijschoolhouder aanwezig die onze collega’s leert hoe ze in de bus moeten rijden. Heel fijn!”

 

Terug