VDL Foundation steunt zorgmedewerkers met donatie beschermingsmiddelen
Fotobijschrift: (vlnr) Ton Emmen (Operationeel leider VRBZO), Pieter van der Leegte (bestuurslid VDL Foundation), Ellis Jeurissen (directeur Publieke Gezondheid GGD Brabant-Zuidoost) en Miel Timmers (bestuurslid VDL Foundation).

VDL Foundation steunt zorgmedewerkers met donatie beschermingsmiddelen

7 mei 2020

VDL Foundation heeft vandaag een grote hoeveelheid persoonlijke beschermingsmiddelen voor de regionale gezondheidszorg geschonken aan de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO). Deze organisatie neemt voor de ongeveer 720.000 inwoners van de 21 regiogemeenten taken voor rekening op het gebied van onder meer geneeskundige hulpverlening en rampenbestrijding. Tijdens de coronacrisis zorgt de VRBZO er onder meer voor dat persoonlijke beschermingsmiddelen voor medewerkers in de gezondheidszorg daar terechtkomen waar de nood het hoogste is.

VDL Foundation, de goede doelenstichting verbonden aan VDL Groep, heeft ongeveer 100.000 persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd. Het gaat onder meer om mondkapjes, cleanroompakken en overalls, bezoekersjacks, beschermers voor schoeisel van zorgmedewerkers en handschoenen. Namens de VRBZO hebben Ellis Jeurissen, directeur Publieke Gezondheid GGD Brabant-Zuidoost, en operationeel leider Ton Emmen de beschermingsmiddelen in ontvangst genomen.

Hartverwarmend

“Hartverwarmend dat VDL Foundation deze donatie doet aan de Veiligheidsregio”, stelt Ellis Jeurissen. “Als lokale overheid omarmen we de publiek private saamhorigheid en we zullen zorgen dat deze persoonlijke beschermingsmiddelen rechtvaardig worden verdeeld. Alleen samen komen we verder. Dank aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.” 

Pieter van der Leegte, bestuurslid VDL Foundation: “De medewerkers in de gezondheidszorg verrichten tijdens deze coronacrisis dag én nacht natuurlijk ontzettend belangrijk werk. Het is schrijnend dat zij niet over voldoende beschermingsmiddelen beschikken zodat zij patiënten op een veilige wijze kunnen behandelen. Met deze donatie hopen wij een steentje te kunnen bijdragen.”

Mondiaal netwerk

VDL Groep heeft de beschermingsmiddelen via zijn mondiale netwerk naar Eindhoven weten te halen. Een ander deel van de oogst wordt door de industriële bedrijvengroep met 104 bedrijven gebruikt voor de eigen medewerkers die hun werkzaamheden verrichten binnen een straal van 1,5 meter tot elkaar. De afgelopen tijd zijn al vaker beschermingsmiddelen geschonken aan diverse zorginstellingen.

Terug