VDL Foundation doneert 25.000 euro aan Jeugdfonds Sport Friesland
V.l.n.r.: Rainer de Groot (coördinator Jeugdfonds Sport Friesland), Johan Zwarts (directeur VDL Postma), Coby van der Laan (voorzitter Jeugdfonds Sport Friesland), Jan Karssen (bestuurslid VDL Foundation), Jan van Zanden (penningmeester Jeugdfonds Sport Friesland), Ietze van der Meer (directeur VDL Bus Heerenveen), Thijs Spijkervet (secretaris Jeugdfonds Sport Friesland).

Fotograaf: Mustafa Gumussu

VDL Foundation doneert 25.000 euro aan Jeugdfonds Sport Friesland

28 februari 2020

VDL Foundation heeft Jeugdfonds Sport Friesland op vrijdag 28 februari 2020 25.000 euro geschonken. De gehele donatie wordt besteed aan kinderen, in de leeftijd van 0 tot en met 18 jaar, in Friesland die leven in gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te zijn van een sportvereniging.

De cheque is vanmiddag uitgereikt door Ietze van der Meer, directeur VDL Bus Heerenveen, Johan Zwarts, directeur VDL Postma en Jan Karssen, bestuurslid VDL Foundation, aan het Jeugdfonds Sport Friesland.

Jan Karssen: “Wij krijgen jaarlijks heel veel aanvragen van verschillende mooie instanties. Het is altijd lastig een keuze te maken uit deze initiatieven. We waren het er unaniem over eens dat we vanuit de Foundation een grote donatie wilden doen aan Jeugdfonds Sport Friesland. Niet alleen vanuit een maatschappelijk oogpunt, maar ook regionaal gezien.”

Ietze van der Meer: “De regio waar wij trots op zijn en waarmee wij het beste voor hebben, wordt op een mooie manier gesteund. Daar ben ik erg blij mee.”

Johan Zwarts: “Ik vind het heel mooi dat VDL Foundation een donatie heeft gedaan aan de regio Heerenveen, waar ook enkele VDL-bedrijven zijn gevestigd. Op die manier wordt het maatschappelijk goed van VDL Foundation verder uitgedragen.” 

Jeugdfonds Sport Friesland

Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Toch groeien ruim 272.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum, dat is maar liefst 1 op de 11 kinderen. In Friesland kunnen 11.600 kinderen niet meedoen aan sport. Kinderen die niet mee kunnen doen, krijgen niet de kansen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn. Iets doen aan sport of cultuur helpt hen bij de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Voor deze kinderen en jongeren betalen we de contributie / het lesgeld en in bepaalde gevallen de benodigde kleding en attributen. In 2019 heeft het Jeugdfonds Sport Friesland 2.611 kinderen mee laten doen.

Coby van der Laan, voorzitter Jeugdfonds Sport Friesland: “Het Jeugdfonds Sport Friesland maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, zwemmen, turnen, judo of een andere sportieve activiteit. Dankzij de fantastische bijdrage van VDL Foundation kunnen we 100 kinderen in Friesland laten meedoen en er aan bijdragen dat kinderen van jongs af aan de kans krijgen om een gezonde en vitale leefstijl aan te leren. We zetten ons samen in voor een land zonder kinderarmoede.”

Terug